Din iPhone blir INTE långsammare efter varje iOS-uppdatering

Vi har alla sagt det – att mobilen blir F#!* långsammare efter varje uppdatering – och funderat på att slänga ut den genom fönstret. Nu visar en studie att vi faktiskt har fel.
Japp, vi har alla haft fel. Mobilen blir inte långsammare efter att du gjort en uppdatering, trots att vi upplever att den bara knasar. I min egen konspirationsteori har jag tänkt att Apple gjorde mobilen långsammare med flit så att jag ska masa mig iväg till affären för att köpa en nyare modell. Att batteriet segar mer och mer är ju ändå något som stämmer, eller?
Studien har genomförts av Futuremark som också mäter spel i 3DMark, så de vet vad de håller på med.

3DMark mäter en Iphones prestanda och ger poäng för bra respektive dåligt den presterar.

Futuremark samlade sina mätningar för iPhone 5s, 6, 6s och 7 för att se om uppdateringarna som Apple släpper till iOS segar ned mobilerna, för att tvinga oss att köpa nytt. Datan avslöjar att vår/min konspirationsteori inte stämmer. Till och med trotjänaren 5s ligger hyfsat stabil i mätningarna trots att den har några år på nacken.

Här kan du se de andra modellerna i liknande graf som ovan:

Om du ändå inte känner dig övertygad ska du klicka här och läsa mer om testet och slutsatsen.
Förresten, så har jag haft superstrul med min iPhone 6s. Den bara slutade att fungera. Svart som natten är skärmen så nu måste jag ge mig iväg till en auktoriserad verkstad för reparation. När jag letade upp mitt kvitto upptäckte jag att den – så klart – löpt ut sin garanti. Kan det vara så att Apple sätter in en chip-bomb i mobilen som gör att den precis efter att garantin löper ut går sönder? Hmm… något att fundera.