Din historik kan vara kvar på iCloud utan att du vet om det

Flera års surfhistorik – från Apples webbläsare Safari – verkar kunna sparas i flera år i molntjänsten iCloud, även om användaren rensat den. Raderad historik är alltså inte raderad.
Enligt det ryska företaget Elcomsofts (som sysslar med IT-spårning) chef, Vladmimir Katalov som berättat detta för kända tidskriften Forbes. Av en slump (enligt Katalov) så upptäckte han att man, med hjälp av hans företags mjukvara kunde komma åt flera års surfhistorik som han tidigare trott var raderat.
Allt hade sparats i Apples iCloud, helt utan användarens vetskap. Sådant som webbsidornas namn, adresser och tidpunkten för när det hade besökts var sparat. Man kunde se om historiken raderats eller inte – uppgifterna hade då märkts med etiketten “raderat”. Uppgifterna gällde både desktopvarianten och den mobila versionen av Safari (men i det sistnämnda fallet verkade det bara gälla den senaste versionen av iOS).
Efter avslöjandena i Forbes så rapporterade bland annat The Verge om att Apple börjat med uppdateringar av sina servrar, något som verkar innebära att uppgifter äldre än två veckor inte längre sparas.
Läs mer: Nu vill Trump ha ditt lösenord till Facebook
Men vi har fortfarande inte fått veta varför detta skett, eller om det riskerar att upprepas.