“Digitala kundupplevelsen är en minst lika stark konkurrensfaktor som biljettpriset”

Återigen har SJs mobilapplikation blivit nominerad till Svenska Designpriset 2019 i kategorin Device – Smarttelefon. Kul för SJ men det finns något mer intressant bakom deras senaste appversion.

Appen har fått stora visuella förändringar och funktioner som ”Travel mode” och tidtabellsvyn har förbättrats och förtydligats. En stor uppgradering är den nya funktionen Anslutningsguiden som gör det möjligt för kunden att köpa anslutningsresor till sin tågresa i SJ-appen. Men det är det här citatet i deras pressmeddelande som vi fastnar på:

Den digitala kundupplevelsen är en minst lika stark konkurrensfaktor som biljettpriset. Vi är ett företag som ska ligga i framkant när det gäller kunderbjudandet. Att alltid lyssna på kundernas önskemål och fånga deras behov är det som styr utvecklingen av våra digitala kanaler och det syns när användarna betygsätter oss, säger Jenny Gejke.

Att ta ett krafttag kring den digitala kundupplevelsen och ha insikten i att man måste fånga upp behoven. Tidigare har större aktörer trott att det räcker med deras blotta existens, men så är inte fallet när det finns alternativ där ute. Så länge det finns ett enda alternativ måste du hela tiden erbjuda något bättre. Och det bästa att erbjuda är just en behovsstyrd kundupplevelse.

Om du sitter med ritbordet och ska utveckla en app för er tjänst eller produkt är det just hela kundupplevelsen som måste bejakas. Tänk bredare och se var appen platsar in i vardagen.

Utvecklingen av SJs app är gjord av apputvecklarna Bontouch i nära samarbete med SJs strategiska partner för digital kundupplevelse, Pond.