Digital marknadsföring allt viktigare under 2017

En betydande majoritet av marknadsförarna har insett behovet av digital marknadsföring, och tänker öka investeringarna inom flera kategorier under det kommande året, enligt en nyligen utförd studie. En annan rapport visar också på vad man bör satsa på – chatten.

Enligt studien från [24]7 (som kan läsas i PDF-format här) så är det nämligen just meddelandetjänster som är den bästa metoden för att kontakta en försäljare online – 29 procent av konsumenterna tyckte det. Denna metod vann över både e-post och telefonen.

Det är därför inte konstigt att hela 80 procent av marknadsförarna planerar att skruva upp investeringarna på digital marknadsföring under det kommande året. Detta gäller såväl digital markandsföring, som SEO och innehållskapande. Detta enligt en rapport från Conductor, som pratat med 387 marknadsföringschefer.

De bör också ta en titt på meddelandetjänsterna (och kanske alla bots som numera finns att tillgå?) i samband med detta. Kundkontakt är ju nämligen en viktig del av den digitala verksamheten.

Läs mer: Chatbots är det nya heta – så tjänade en vinylförsäljare åtta miljoner genom att använda en