Detta vill Facebook satsa på inom marknadsföring

På CES-mässan som ägde rum i Las Vegas under den gångna helgen talade Facebooks marknadschef, Andrew Bosworth om hans planer för den sociala plattformen under det kommande året. Ett viktigt nyckelord var det mobila.
Bosworth menar på att vi använder våra smartphones alldeles för lite, skriver branschtidningen AdWeek. Han menar på att dessa kapabla produkter med sina kameror och platstjänster “inte används ute i den riktiga världen så ofta som man förväntar sig att man skulle kunna göra”.
Bosworth menar på att mobilen kan göra mer än att visa oss en karta eller ta oss ut på nätet. Facebook ska få oss att ändra dessa vanor, bland annat med “hyperlokalisering” och chatbotar. Dessa ska göra det enklare för användare att beställa och köpa saker inom vår direkta närområde.
Utöver detta så talade Bosworth om andra planer för Facebook under 2017  – som ökad transparens och bättre mätmetoder, som en följd av de skandaler som drabbat techjätten under hösten 2016. Han tillade dock att “ingen kan vara perfekt”.
Läs mer: Annonsörernas ultimatum till Facebook – garantera oberoende mätningar eller stå inför globala åtgärder
Man ska också satsa på att få företag att skapa “bättre” annonser, understödda av ännu bättre data. Den senare ska komma från en rad förbättringar inom riktade annonser baserade på AI och skräddarsydda medielösningar.