Detta bör du tänka på när du skaffar inneboende

Med en inneboende kan du både få sällskap och enkelt spara några tusenlappar varje månad i hyra. Med ett välskrivet och detaljerat inneboendeavtal blir det tydligt vad som ska gälla mellan dig och din inneboende. 

Du behöver ett hyreskontrakt när du hyr ut din bostad

Många konflikter och missförstånd kan undvikas genom att skriva ett tydligt och detaljerat hyresavtal. Generiska gratismallar från nätet är sällan anpassade efter just din situation och dina behov. Dessutom behöver du som uthyrare enligt lag följa vissa uthyrningsregler.

Traditionell juridisk rådgivning är kostsamt och ofta tidskrävande, och det kan vara svårt att upprätta de detaljerade juridiska dokument som du behöver på egen hand – därför hjälper vi på Jurio dig.

Varför skriva ett hyreskontrakt med Jurio?

Det kan vara svårt att upprätta ett dokument som både täcker alla lagstadgade regler, och dina egna behov och önskemål. För att hjälpa dig har vi på Jurio utvecklat smarta digitala formulär, framtagna av yrkesverksamma jurister. Formulären ställer dig olika frågor, precis som vid personlig rådgivning, för att analysera just din situation. Därefter skapas ett skräddarsytt hyresavtal, helt automatiskt. Hela processen tar bara några få minuter. 

Att skriva ditt inneboendekontrakt med Jurio har flera fördelar:

  • Du får hjälp att räkna ut en rättvis hyra och uppsägningstid
  • Du får själv bestämma detaljerna för hyresrelationen
  • Du får tydligt reglera vilka ytor hyresgästen ska ha tillgång till
  • Du får bestämma vem som ska sköta betalningar för exempelvis el och internet
  • Du kan ta fram en tydlig inventarielista för att klargöra vilken egendom som är din
  • Du signernar smidigt med BankID
  • Du sparar tusenlappar jämfört med traditionella jurister

Efter att du har svarat på alla frågor och betalat skapas ditt inneboendekontrakt direkt. Du får alltså ett skräddarsytt juridiskt avtal på bara några få klick, och sparar tusenlappar jämför med traditionell juridisk rådgivning. Hur smidigt som helst. Klicka här för att läsa mer, och för att komma igång.