Detta är året då mobilen tar över videotittandet

Enligt den senaste analysen från Zenith så kommer 2016 bli det året då mobiltelefonen blir den främsta plattformen för videotittande. Mobilens relativt låga kostnad och bättre uppkopplingsmöjligheter är några av orsakerna till detta viktiga skifte i hur vi tittar på online-videos.

Enligt rapporten Online Video Forecasts 2016 från Zenith så kommer vi att spendera cirka 19, 7 minuter dagligen med att se videomaterial på mobiltelefonens skärm. Detta är ett stort hopp i så fall, från förra året 14,2 minuter.

Läs mer: Instant articles kommer till Android – leta efter blixtsymbolen i högra hörnet

I jämförelse så kommer man att titta 16 minuter dagligen på “fasta enheter”, alltså datorer och surfplattor. Siffran förväntas stamma på samma nivå som fjolårets, trots att smart-TV-tittandet har ökat – något som balanseras av färre tittarminuter framför datorn eller plattan.

Framtidsanalysen är grundad på historiska data relaterade till videokonsumtion, annonsering och expertkommentarer kring utvecklingen inom 57 marknader. Orsaken till mobilens höga framfart tros vara mobiltelefonens ökande popularitet, i synnerhet i länder med lägre inkomster. Andra orsaker är bättre mobilskärmar, och en bättre utbyggnad av höghastighetsnäten.

Man räknar också med att världen kommer att se ännu mer video på mobilen i framtiden, och växa till att vara 64 procent av den samlade videokonsumtionen år 2018.

Så om du inte redan gör det, så är det dags att se till att din kampanj är anpassad för mobila enheter…

Om du vill bli bättre på att använda dig av nya metoder för din digitala annonskampanj så ska du klicka här.