Trodde aldrig jag skulle äga en del av Snapchat men nu gör jag det

Efter att ha fyllt i flera olika avtal, fixat bank-ID och en massa annat kunde jag äntligen köpa min aktie i Snapchats moderbolag Snap Inc. Köpet gick loss på hela 190 kronor och aktien ligger nu i tryggt förvar på Avanza. Fattar inte hur man använder appen men ändå stolt ägare.
Som du förstår vid det här laget är jag en person som hellre lämnar kvar mina surt förvärrade sparpengar på banken än att äventyra ut i aktiernas vilda värld. Mormor sa alltid till mig “den som spar den har och det kan ingen ta”.
Asså den där Snapchat kan ju faktiskt bli något, resonerade jag en kväll när jag läste på Dagensanalys.se att de skulle gå ut på börsen med Snap Inc. Ringde till en kompis, som man ju gör, och resonerade om för- och nackdelar med risken jag var på väg att ta. Vi kom inte fram till något vettigt. Det kändes fortfarande fifty fifty och på kvällen när jag låg där rastlös i sängen tänkte jag igen på mormor. Hon tog aldrig chansen när de ombildade hennes hyresrätt till bostadsrätt som idag hade varit värd miljoner. “Den som spar den har” sa hon alltid för “det kan ingen ta”.
Men för fan inte kan jag göra samma misstag som mormor, sa jag till mig själv innan sockorna åkte av och täcket drogs upp till hakan.
Jag skulle bli aktieägare för första gången. Vissa aktier som Google, Apple och Facebook åker ju bara upp och har idag blivit för dyra. Så Snap Inc. blev en bra förstavalsaktie för mig. Man kan lugnt säga att Snapchat tog min oskuld för 190 spänn.
Så vad händer nu då? Jo, nu gäller det att som ägare med fast hand bevaka mina intressen i Snap Inc. Ska ta och maila grundaren Evan Spiegel och säga sanningens ord. Dear Spiegel …. det räcker inte att centrera hela idén på att ha en kamera i sin mobil. Snapchat måste bli något mer än ‘tokiga’ filter och meddelanden som raderas. Killen måste öppna upp för oss äldre så att även vi fattar vad man ska göra på tjänsten. Måste erkänna att jag idag inte fattar mycket om Snapchat. Man läser ju här på Dagensanalys.se att det går så bra. De i princip äger de yngre användarna som skickar miljarder raderade meddelanden till varandra. Men unga har inga pengar och det är konsumenter som annonsörerna vill nå. Snapchat måste öppna dörrarna till den äldre målgruppen och göra tjänsten begriplig. Om de lyckas med det så kommer min aktie att öka i värde. Om den når 500 kronor kommer jag att sälja den och då tjäna 310 kronor. Ganska bra affär, för att vara min första aktie.
Passar även på att tipsa om ett Webinar som arrangeras om Snapchat. Där kan man ställa en massa frågor om hur tjänsten fungerar och vad man bör tänka på om man ska annonser där. En superuser ska vara med och berätta vad som faktiskt händer på tjänsten, så det ska bli kul att höra om affärsfolket har samma koll som användaren.
Nu ska jag se om jag ska köpa en till aktie. Fungerar på att köpa den där Amazon. VDn heter Jeff Bezos och verkar vara en vettig kille. Har läst här på Dagensanalys.se att Amazon ska satsa mycket på annonsaffären. Ett smart drag från världens största e-handel.
“Den som hänger med och satsar får också mer” borde mormor ha tänkt som idag sitter på hemmet med sin pension. Ska gå dit imorgon och högläsa senaste artiklarna från Dagensanalys.se till henne, för hon ser inte så bra längre.