Det tog bara tre månader för Nat Geo att få 3 miljoner fler prenumeranter på Snapchat

Att förstå hur Snapchat fungerar och sen kunna använda den kunskapen för att få 3 miljoner fler prenumeranter på bara 3 månader är något att inspireras av.
Det började med att Snapchat var tidigt ute (år 2015) på Snapchat Discovery och lyckades då få 1,9 miljoner prenumeranter till sin egna kanal. Strategin var att fokusera på bilder, grafik och en enkel design. Sedan starten har man fått ihop 5 miljoner prenumeranter.
Tidigt i år anställde National Geographic (Nat Geo) experten Jonathan Hunt från Vox Media med målsättning att öka närvaron i Snapchat och då nå ut till fler unga konsumenter. Det tog en månad att omorganisera personalen och resultatet blev ett team bestående av tio personer. Fokuset var bilder och grafisk visualisering.
Förutom att locka fler till sin kanal har man även ökat antalet dagliga användare och completion rates dvs hur många som tittar igenom innehållet. Den nya strategin har lett till en ökad reklamintäkt om 58 procent som delas mellan Nat Geo och Snapchat.
Innehållet är numera mer fokuserad på “science & exploration”, “wildlife & culture” – något som Nat Geo kan ‘äga’ och producerar avsevärt bättre än sina konkurrenter.
För att ha en konstant närvaro producerar Nat Geo 12 innehållsprodukter varje dag vilka inkluderar tre till fyra features samt pussel och polls. Varje dag gör man i ordning fyra artiklar med olika rubriker och bilder som fokuserar på två ämnen. Varje artikel testas tre timmar och den mest klickade artikeln/bilden blir dagens omslag.
Som du förstår vid det här laget handlar det om att ha en tydlig strategi med ett genomtänkt koncept, även på Snapchat. Konkurrensen är stenhård med kändisar som Kardashians så det gäller att hitta rätt nische och sedan ‘äga’ innehållet.  Att vara konsekvent för att bygga upp förtroende för att sedan överraska med nytt innehåll verkar vara en framgångsrik väg.
AdWeek har intervjuat Jonathan Hunt som berättar hur de tänkte, varför de valde den här strategin och hur de ser på framtiden. Vi rekommenderar att du läser hela intervjun här.