Guide: Så här räknar sociala medier sina videovisningar

Youtube, Facebook, Instagram, LinkedIn och fler har alla sina egna sätt att mäta videoannonsering. Här har vi samlat alla regler som gäller för att det ska räknas som en visning.

Youtube

Formatet som heter “skippable TrueView ads” räknas först som en visning när någon har interagerat med en annons eller sett annonsen i 30 sekunder, eller till slutet av annonsen om den är kortare än 30 sekunder.

Facebook och Instagram

Facebook och Instagram räknar en videovisning efter 3 sekunder. Men annonsörer kan köpa videovisningar baserat på CPM eller ThruPlay. Om en annons är köpt på CPM räknas videovisningen när en (1) pixel visas i fönstret. Med ThruPlay räknas en videovisning när annonsen spelats till 97 procent av totala speltiden eller upp till 15 sekunder, beroende på vilket som kommer först.

LinkedIn

Videovisningar räknas först när 50 procent av annonsen är in-view (visas i aktiva fönstret) under 1 sekund och/eller i 300 millisekunder (en tredjedel av en sekund) i mobilen.

Pinterest

Appen Pinterest har anammat standarden från MRC (Media Ratings Council) och räknar en videovisning först när annonsen visats minst 50 procent under 2 hela sekunder eller längre.

Reddit

Även Reddit har anammat standarden från MRC (Media Ratings Council) och räknar en videovisning först när annonsen visats minst 50 procent under 2 hela sekunder eller längre. En hel videovisning räknas efter att annonsen visats i 3 hela sekunder och med 100 procent viewability (kunnat ses på aktiv skärm).

Snapchat

Videovisningar på Snapchat räknas efter 2 sekunder av tittning. Videoannonser på Snapchat visas på fullskärm med ljudet på.

Twitter

Twitter använder standarden från MRC (Media Ratings Council) och räknar en videovisning först när annonsen visats minst 50 procent under 2 hela sekunder eller längre. Även om användaren interagerat med videoannonsen genom att klicka på den för att se i fullskärm eller när man slår på ljudet.