Det här är programmerings-språket R

Programmeringsspråket R används runt om i världen för att skapa statistiska analyser och tjänster. Med språket R får programmeraren ett flexiblare språk för att hantera komplexa beräkningar som bland annat i AI (artificiell intelligens). Tappa nu inte intresse utan klicka på länken och läs artikeln för det här kan vara viktigare än du tror.

Allt det här verkar säkert mycket komplicerat och det är just vad det är. Om du inte är programmerare har säkert första meningen i den här artikeln fått dig att känna som att du tar dig vatten över huvudet. Men vi tycker ändå det är värt din tid att lära dig lite om programmeringsspråket R då det med all sannolikhet kommer att påverka framtidens analystjänster. Om inte annat kan du under nästa möte med IT säga “borde vi inte se hur programmeringsspråket R kan vidga får analytiska vyer” och sen referera till Dagensanalys.se.

Spana in nedan video, så får du en bra inblick i vad R är för något och vad det kan göra.

http://youtu.be/TR2bHSJ_eck

Om du tycker att ovan video är mycket intressant ska du även gå till den här sidan och läsa mer om R.

Microsoft köpte nyligen ett företag som specialiserar sig på programmeringsspråket R. Köpet av företaget Revolution Analytics är för Microsoft strategiskt viktigt då mjukavarujätten försöker slå sig in på även den analytiska banan.