Det går både bra och dåligt för Linkedin

För inte så länge sedan sålde ägarna av Linkedin sitt verk till Microsoft för miljarders miljarder och sedan dess har det tuffat på både i med- och motvind.

Intäkterna ökade under kvartalet med 31 procent jämfört med året innan och landade på 933 miljoner dollar. Tjänsten Talent Solutions som används av rekryterare drog in hela 597 miljoner dollar vilket är en ökning med 35 procent. Det visar att Linkedin kan sälja sina egna tjänster, när de vill.

Antalet medlemmar ökade från 433 miljoner till 450 miljoner under kvartalet och en ökning om 18 procent jämfört med året innan.

Lyssna även på: Därför betalade Microsoft 216 miljarder för LinkedIn

Trots alla positiva nyheter gjorde också Linkedin sin största förlust sedan bolaget lanserades på börsen år 2011. Förlusten var 89 cent per aktie jämfört med 53 cent året innan. Man kan summera det hela med att Linkedin har bara siktat på att dra in intäkter för att bevisa sin förmåga att tjäna pengar till de tänkta köparna av bolaget, som slutade med att Microsoft hostade upp 26,2 miljarder dollar.

Jeff Weiner som är VD för Linkedin kommenterade kvartalsrapporten med ”Continued product innovation drove increased levels of engagement, and strengthened our enterprise offerings. We believe joining forces with Microsoft enables us to further accelerate and scale our ability to deliver value and create economic opportunity for every member of the global workforce.”

Ja, han kanske har rätt. Fast att visa sig duktig på bekostnad av investerare är inte lika häftigt som att göra det med plus på kontot efter alla investeringar. Hoppas bara att Linkedin och Microsoft inte blir en ny Nokia.