Det går att stänga av ljudet i Facebooks autospelande videos

Nyligen uppdaterade Facebook sitt nyhetsflöde, med fokus på videos. De fortsätter att spelas upp automatiskt, men numera går även ljudet igång oavsett om man vill det eller inte. Men det finns lyckligtvis ett sätt att stänga av funktionen.
Vi har skrivit om Facebooks kommande ljuduppdateringar tidigare och att man planerar detta som ett steg i en allmän satsning på video – och videoannonser – i plattformen. Men frågan är om alla uppskattar att ljudet plötsligt kickar igång mitt under mötet?
Läs mer: Facebook lanserar ny videoapp för TV
Men man kan enkelt stänga av det, antingen genom att stänga av mobilens ljudvolym för medieuppspelningar, eller genom att ändra inställningarna i Facebook. Undrar du hur? Vi hjälper!
I din vanliga webbläsare på datorn eller mobilen gör du så här:

  • Logga in på Facebook via din webbläsare.
  • Klicka på Inställningar (högst upp i högra hörnet, pilen vid frågetecknet).
  • Klicka på Videoklipp, längst ner i menyn till vänster.
  • Här ska du kunna stänga av automatisk uppspelning av Videoljud. Man kan också helt stänga av Automatisk uppspelning av videos (om man måste spara bandbredd på mobilen, till exempel).

I mobilappen gör man på detta vis:

  • Starta appen och tryck på ikonen som ser ut som tre streck (längst ner till höger för iOS, eller längst upp till höger för Android).
  • Tryck på Kontoinställningar (iOS) eller Applikationsinställningar (Android).
  • Stäng av den automatiska ljuduppspelningen.

Om du inte hittar några alternativ för ljuduppspelningar i varken app eller webbläsare så innebär det att de flesta i Sverige ännu inte fått ta del av den nyaste uppdateringen ännu – det är dock en fråga om förr, snarare än senare.