Det blir Fredrik Stertman som ska rädda världen från reklamblockerare som Adblock Plus

Fredrik Stertman som till vardags jobbar på Merchando Group har blivit utvald av IAB i Sverige att leda utredningen om reklamblockerare som Adblock Plus.

Fredrik har lång erfarenhet inom digitala annonser och tar med sig både teknisk kompetens samt förståelse för digitala affärer. Fredrik var bland annat Europachef för 24/7 Real Media och jobbade med Riksmedia.

fredrik_stertman
Fredrik Stertman

Reklamblockerare som används av hela 65 procent i de yngre målgrupperna är ett direkt hot mot det kommersiella internets överlevnad.

För att komma runt reklamblockerare ska Fredrik utvärdera olika verktyg, annonslösningar och betalsystem. Underlaget som tas fram ska agera som en guide för internetaktörerna i IABs sfär.

Ingen vill ha annonser. Så är det bara och så kommer det alltid att förbli. För första gången har konsumenten en teknisk möjlighet att slippa se annonser i det digitala fönstret. Att en klar majoritet väljer att gå den vägen är bevis på att ingen vill ha annonser. Att då försöka tvinga på konsumenter annonser med hjälp av verktyg, eller ta betalt för att de inte tittar på annonser är fel väg att gå. När en konsument vill ha information om en produkt eller tjänst så söker de efter den. Det är konsumenten som sitter i förarsätet och desto snabbare kommersiella internetaktörer accepterar detta, desto snabbare kommer vi att hitta en lösning.