Det är oftast kvinnor som lämnar feedback och omdömen

Ny forskning visar att det främst är kvinnor om skriver recensioner eller betygsätter på internet, i så många som 58 procent av fallen. Det är dessutom de mellan 25 och 34 år som ger feedback – och de som är sämst på det är de under 24.

Den brittiska studien, utförd av recensionsplattformen Feefo analyserade nästan 450 000 (!) olika recensioner och hittade några intressanta trender:

  • 58 procent av recensenterna är kvinnor
  • 23 procent av de som lämnar feedback är mellan 25 till 34 år
  • 20 procent är mellan 35-44
  • 18 procent av recensionerna kom från dem mellan 45 till 55 år
  • medan bara 10 procent av dem mellan 18-24 brydde sig om att ge feedback
  • majoriteten (45 procent) av recensionerna kom från desktop-baserade användare medan 34 procent använde sin mobil för att ge feedback – 21 procent gjorde det via sin surfplatta.

Feefo identifierade också några “personlighetstyper” – majoriteten av dem som var benägna att skriva recensioner var “filmälskare”, följt av “resefantaster”, “nyhetsälskare”, “aktiva läsare”, “TV-fans” och “tech-fantaster”, i den ordningen.

Så den vanligaste recensenten är en kvinna runt 30 år, filmälskare och troligtvis skriver hon på sin laptop. Och hon är eftertraktad – företagen behöver feedback, oavsett positiv eller negativ kritik.

Läs mer: Rastlös kreativitet – när internet är som bäst

Med den så kan man “förstå vad man gör rätt, vad som måste förbättras och vad marknaden vill ha. Informationen som kommer från denna befolkningsgrupp är avgörande för att ha en framgångsrik företagsverksamhet”, kommenterar Feefos CEO Andrew Mabbutt.