Det är medelålders "Generation X", inte Millennials, som är mest beroende av sociala medier

Ny forskning visar att tvärtom från vad många kanske förväntar sig så är det inte Millennials (de mellan 18-34 år) som främst hänger på sociala medier – utan den så kallade Generation X, alltså de mellan 35-49 som inte kan sluta hänga på “fejjan” och andra sociala medier.
Visst, Millennials hänger ändå hela 6 timmar och 19 minuter på sociala medier varje vecka – men de överträffas av mer medelålders “Gen X”, som spenderar 6 timmar och 58 minuter varje vecka på samma sak.
Men de av oss som inte vill se fler överraskningar kan trösta sig med att de över 50 år, som väntat, bara spenderar 4 timmar och 9 minuter på sociala medier varje vecka, enligt undersökningen från Nielsen som först rapporterats av New York Times.
Det visade sig också att de mellan 35 till 49 också var den grupp som främst skrev eller interagerade med inlägg relaterade till TV-program som de tittade på – 42 procent, mot den Millennials 40 procent.
Det är intressant att resultatet ändå överraskar, och pekar på att det inte bara är millennials som tillhör den uppkopplade generationen, trots att de är yngre. Förklaringen kan ligga i att den lite äldre åldersgruppen var med och skapade själva mediekonsumtionen och att sociala medier därför blivit något av en självklarhet.
Bland de sociala nätverk som var populärast (på mobila plattformar) så ledde Facebook, följt av Instagram, Twitter och Pinterest (i den ordningen). Snapchat blev sexa, till och med efter LinkedIn.
Andra resultat från studien bekräftade smartphonens betydelse för vårt vardagsliv. Hela 97 procent av dem mellan 18 och 34 och 94 procent av dem mellan 35 till 49 använde dem. Samma sak gällde för 77 procent av dem över 50.