Showtime med Apple – det här lanserades

Apples stora och efterlängtade event med titeln “It is showtime” hade sin stora dag och i den här artikeln sammanfattar vi alla godbitar.

Eventet börjar med att Tim Cook (Apple) berättar om deras tjänster som du kan använda via dina enheter. Det mesta av Apples tjänster är gratis, men en del måste man ju såklart betala för.

Tjänster måste vara av hög kvalitet, säkra, testade och framförallt kurerade av Apples egna experter.

Apple News +

Tim börjar med att prata om Apple News. Tanken är att göra nytta vad det gäller nyheter. Att nyheter kommer från säkra källor och är kurerade av experter. Det är mycket snack om säkerhet och kurering från Apple. Det är just kring säkerheten som man vill stå ut jämfört med konkurrenterna. Tim Cook påstår att Apple News är den mest använda nyhetsappen i världen.

Nu lanseras Apple News + som även innehåller Magasin. Du kan med andra ord läsa tidskrifter hos Apple som Vanity Fair, Fashion Magazine, National Geographic, Wired, Wall Street Journal och fler. Totalt är det runt 300 titlar som samlas under paraplytjänsten Apple News +.

Tidningarna ska presenteras på bästa möjliga sätt, bland annat med vad Apple kallar för Live Cover. Alltså en kort videosekvens som omslag på tidningen. Som vanligt, när vi pratar om Apple, handlar det mest om hur det ser ut. Design är en central del av tjänsten – “the best mobile magazine experience ever”.

För att kunna rekommendera artiklar spårar Apple grupper av artiklar och hur de läses på dina enheter. Men Apple är noga med att poängtera att de inte spårar dig och lämnar inte heller ut din information till annonsörer.

Tjänsten Apple News + kostar 9,99 dollar per månad. Ett familjekonto kostar inget extra. Varje person i familjen får tillgång till nyhetstjänsten, som finns tillgänglig redan idag. Första månaden bjuder Apple på – dvs gratis.

Apple News + lanseras i USA och Kanada. Senare i år kommer tjänsten till Europa med start i England.

Apple Pay

Tim Cook pratar om Apple Pay och hur stort det har blivit att betala med mobilen. I skrivande stund har Apple hanterat 10 miljarder betalningar.

I slutet av året ska Apple finnas tillgänglig i över 40 länder.

Apple lanserar ett eget kreditkort – Apple Card med Daily Cash

Nu lanserar Apple ett eget kreditkort som du kan använda. Du kan beställa den via din iPhone och börja spendera direkt.

Du får tydliga kontoutdrag, ser vart du handlat och mer. Varje gång du handlar får du tillbaka 2 procent av inköpet i programmet Apple Daily Cash. Om du handlar på handlar via Apple får du 3 procent tillbaka.

Apple card har inga avgifter. Alltså inga!

Om du är skyldig pengar garanterar Apple lägst ränta av alla. Inga avgifter heller om du betalar för sent.

Goldman Sachs och Mastercard är partners till Apple Card.

Apple Card vill också vara den säkraste betalningsmetoden i världen. Genom att skapa unika ID kopplade till unika transaktionsID ska du känna dig trygg. Ingen spårning av dina transaktioner på Apples servrar.

I affärer där du inte kan använda Apple Pay kan du snart använda ett kreditkort med Apples logga och i titanium. Om du använder ditt fysiska kort får du 1 procent Daily Cash. Ja, Apple lanserar ett eget kreditkort. Alla banker borde numera skaka för när Apple drar igång med den här tjänsten blir det tufft för alla onlinebanker, som Revolut och TransferWise, att konkurrera med Apple.

App Store och Apple Arcade

Apple lanserar Arcade för att konkurrera med Google Stadia, Sony Playstation och Microsoft Xbox.

Det är alltså helt nya spel som du ska kunna spela på alla dina Apple-enheter. Du kan byta enhet mitt i spelet utan problem. Du kan också spela offline.

Du får tillgång till över 100 spel via ditt abonnemang. De är helt exklusiva till Apple Arcade. Det kommer nya spel hela tiden lovar Apple. Allt är inkluderat som uppdateringar. Och inga annonser i spelen eller in-app-köp.

Får en Nintendo-vibe av titlarna som alla ska vara barnvänliga. Mycket tecknat.

Priset för ett abonnemang kommer senare och tjänsten lanseras i höst.

Apple TV Channels

Tanken med Apple TV är att samla alla serier, filmer och mer i Apple TV. Nu kommer en helt ny app som ska göra det ännu bättre.

100.000 titlar, senaste filmerna, allt som finns i iTunes ska samlas i Apple TV. Även kabel-tv-stationer.

Nu ska du kunna betala för bara det du egentligen vill kolla på. Slipp annonser, ladda ned lokalt, högsta kvalitet och dela med familjen utan extra kostnad.

HBO, Starz, Hulu, ESPN, Itunes, HBO, CBS, MTV Showtime och mer samlas nu under Apple TV.

Smarta algoritmer ska hjälpa dig att se det du vill se på, utan att du ska behöva söka. Köp och hyrning av filmer hanteras direkt i appen.

Apple TV-appen ska även kunna laddas ned till din Mac-dator och din smart-tv. Samsung är först ut att inkludera tjänsten i sina tv-apparater.

Apple lanserar Netflix-utmanaren Apple TV+

Apple lanserar en helt ny tjänst som man döpt till Apple TV+.  Tjänsten är en direkt konkurrent till Netflix, Hulu och alla andra streamingtjänster.

Med i satsningen är många kändisar, bland annat Steven Spielberg. Han stod på scen och introducerade Apple TV+. På scen berättar han om sin uppväxt och hur skapandet inspirerande honom.

Apple lanserar en ny morgonshow “The Morning Show” med Jennifer Anniston och Reese Whiterspoon. Även Steve Carell är med i showen.

Det kommer en ny serie där bara några miljoner människor finns kvar i världen och alla är blinda. Sci-fi-serie som ska få oss att upptäcka världen på ett nytt sätt. Serien heter “See”.

Kumail Nanjiani från Silicon Valley lanserar en ny serie med Apple TV+. Serien heter Little America och handlar om invandrare till USA och om hur de lyckas eller misslyckas i sina liv.

Sedan klev Big Bird och Cody klev upp på scen. Tillsammans med Sesame Street lanserar Apple en barnshow som heter Helpers. Där ska barnen kunna lära sig hur saker fungerar, som exempelvis programmering.

Apple TV+ släpper också en serie som heter Little Voice. Serien handlar om en kämpande musiker som vill få sin röst hörd. Huvudpersonen, en tjej, flyttar till New York och där börjar jakten på hennes stora dröm. Bakom serien är JJ Abrams och Sara Bareilles.

Även Oprah Winfrey kommer till Apple TV+. Hon jobbar med Apple för att producera två dokumentärer. En dokumentär handlar om mental hälsa och en om sexuella trakasserier på jobbet. Hon vill även fortsätta bygga på världens största bokklubb.

Dokumentärer, drama och barnprogram ska fyllas Apple TV+. Tjänsten uppdateras med nytt material varje månad.

Tjänsten släpps i höst och kommer att lanseras i 100 länder.