Desto mer han skänker bort desto mer tjänar han

En kille på Youtube har kommit på den briljanta idén att tjäna pengar på att ge bort pengar. Hans virala videoklipp ses av miljontals.

Pengarna förklarar han kommer in från företag som sponsrar hans give-aways och han själv tjänar på bland annat Google AdSense.

Jimmy “MrBeast” Donaldson har skapat en av de större kanalerna på Youtube genom att ge bort pengar. Varje give-away försöker han skoja till genom att göra det i mynt, 1 dollar sedlar eller i Twitch.

För företag som vill bygga GoodWill är det ett utmärkt sätt att synas genom att få vara med i feel good klipp som blir virala. Varje företag som sponsrar en viss summa skänks bort. Desto större varumärken som jobbar med honom, desto större give-aways kan han göra och desto mer pengar tjänar han själv på bland annat AdSense.

Här kan du läsa mer eller titta på nedan videoklipp där han själv förklarar hur det går till och vad som egentligen hände.

 

Behöver du content eller hjälp med att skriva texter? Vi på Karlssons Textbyrå kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ditt företag.