Den största förändringen på google.com sedan 1996

Google.com är på väg att genomföra sin största förändring sedan 1996 med införandet av personaliserade nyhetsflöden.
Tanken med Googles nyhetsflöden är att direkt konkurrera med Facebook som tar mer och mer av vår tid. De personliga nyhetsflödena ska visa personaliserad information om sport, virala videoklipp och nyheter.
Samtidigt som Google vill förflytta vår spenderade tid från Facebook till Google.com ser de en framtid i artificiell intelligens och då personalisering. Att ha en blank förstasida med bara en sökruta är något som Google anser är förlegat.
Trots att Google tjänade 99,9 procent av sina intäkter via sök är de oroliga att den nya intelligensen som pushar ut information kommer att börja äta på deras intäkter. Varför ska du söka när AI redan vet vad du vill få för information? En fråga som Google vill besvara med ett införa ett informationsflöde på sin sida. Det här är ett experiment från Google som de vill med all förmodan utveckla vidare till något mycket mer avancerat inom några år.
Visst kommer sök fortfarande vara relevant i framtiden men inte så som idag. Vi kan redan få information genom att fråga produkter som Alexa eller Siri. Vi kan redan få information i nyhetsflödet på Facebook, vi får redan se förslag på produkter och tjänster som baseras på våra intressen. Att söka kommer att förändras och det är här Google måste själva hitta sin ersättare innan någon annan gör det åt dem.