Den stora jakten på com-domänen

ABS Wheels som gått från verkstad till e-handel är idag en ledande aktör på nätet inom fälgbranschen. Men när man började gjorde man det klassiska misstaget att inte registrera alla domäner som .com.

Vi trodde aldrig att vi skulle etablera oss utomlands, det låg inte i mina tankar berättar Andie Lahdo

Redan 2004 hade företaget registrerat abswheels.se men glömt att regga .com. År 2011 bestämmer man sig för att starta en e-handel. 15 månader senare har hemsidan börjat etablera sig i Sverige, det dröjer dock inte lång tid innan domänpirater registrerar .com adressen.

Ända sen år 2012 har vi kämpat med att få adressen abswheels.com och det har varit alltifrån miljonbelopp till två hundra tusen kronor som piraterna krävt berättar Andie Lahdo.

Mellan perioden 2012 och 2015 försökte ABS Wheels köpa loss namnet genom olika medlingsföretag.

Det var alltid olika krav på summor och ibland svarade dom inte alls berättar Andie

År 2016 bestämmer sig företaget för en ny plan, ABS Wheels marknadschef informerar domänkaparen att man inte längre är intresserad. Ett klassikt pokerface scenario.

Mellan perioden 2016 till 2018 slutar man att höra av sig till domänpiraten. ABS Wheels väntar tre år genom att tillslut be en vän köpa namnet privat utan vetskap om att ABS Wheels figurerar i bakgrunden.

Planen går i hamn och ABS Wheels kan idag gladeligen meddela att de äger .com adressen till en bråkdel av ordinarie huvudpris.

Nu känns allt fantastiskt och vi kommer redan imorgon att påbörja utvecklingen av utländska ABS Wheels avslutar Andie Lahdo, ABS Wheels VD och ägare.