Den sista videobandspelaren tillverkas den här månaden

Det finns ett företag kvar i världen som fortfarande producerar videobandspelare och den här månaden tillverkas den sista.

VCR, VHS, Betamax – kär vän har många namn. Det fanns en tid då livet var mindre värt om man inte hade en egen videobandspelare, som alla ens vänner hade. Gick man på nitlotten att köpa en BETA var det bara att köpa en VHS några år senare.

Nog med nostalgi för nu är det dags att begrava den sista av de sista tillverkarna av videobandspelare, Funai Electric Corp från Japan.

Läs också: R.I.P. Betamax

Enligt Funai såldes 750.000 videobandspelare världen över förra året, vilket ändå känns som rätt så många när världen gått över till DVD, streaming etc. för länge sedan. Men jämfört med 80- och 90-talet då det såldes miljontals är förra årets försäljning så liten att det inte längre är värt att fortsätta producera apparaterna.

“VHS is survived by a child, DVD, and by Tivo, VOD and DirecTV. It was preceded in death by Betamax, Divx, mini-discs and laserdiscs,” summerar Variety historien.

Om du fortfarande har en videobandspelare som skräpar på vinden, håll i den hårt, för den kan bli värd tusenlappar någon dag.