Den globala tillväxten för video i mobilen avstannar

Även om antalet visningar i mobilen planat ut har långa format; video som är längre än 20 minuter, fortsatt att växa oavsett typ av enhet och tar allt större del av de totala antalet visningar.
Resultatet kommer från rapporten Global Video Index, för andra kvartalet 2017, som tagits fram av Ooyala.
För att lyckas med annonsering i video handlar det mycket om att tänka på alla tre plattformar. Samtidigt har alla plattformar påverkats av reklamblockerare. En av de större trenderna är att frångå traditionella reklamfilmer och dess vanliga längd. Istället är sexsekundersvideo på stark frammarsch, något som kräver ett nytt tänk kring dramaturgi och hur både varumärke och erbjudande presenteras.
Genom att alltmer premiuminnehåll görs tillgängligt på alla enheter så växer mobilen som plattform för långa format. Undersökningen visar idag att mobilen har mellan 2,3 till 3,3 gånger högre visningsantal jämfört med datorer.
”Allt eftersom långa format blir mer allmänt förekommande känns det naturligt att antalet användare ökar i alla åldersgrupper. Vi tittar på allt längre video på allt mindre skärmar. Samtidigt tittar vi på mer material i allmänhet”, säger David Mühle, Europachef Ooyala (på bilden).
I en uppdelning av tittarsiffror per enhet visar undersökningen att;

  • 96 procent av tiden spenderas på att titta på video på digitalt anslutna TV-apparater – en knapp minskning från 98% kvartalet innan.
  • 82 procent tittar på plattor (81% kvartalet innan)
  • 53 procent tittar på datorer (laptops och stationära), en minskning från 65% första kvartalet
  • 53 procent tittar på smartphones, närmast identiskt (55%) med förra kvartalet

 
Ladda ner rapporten här.