Dejtingappen som tjänar storkovan

Tinder är en av affärerna på nätet som tjänar enorma pengar på sina användare. Bara i år kommer onlinetjänsten att fördubbla sina intäkter.

Förra året hade Tinder intäkter om 3,6 miljarder kronor. En siffra som bolaget fördubblar till 7,3 miljarder kronor under 2018. Om du nu tänker “aha, men går de med vinst?” Jo, det gör Tinder med hela 40 procent. Under 2018 förväntas vinsten landa på 3 miljarder kronor.

Nästan alla intäkter kommer från prenumerationer. Tinder Guld, som är den prenumerationen som ger flest funktioner, har ökat mest och bidragit starkast till både försäljningen och sista raden. Framgången kommer i förmågan att hela tiden öka antalet betalande prenumeranter. Bara under andra kvartalet fick tjänsten 300.000 nya prenumeranter och har idag totalt nära 3,8 miljoner.

Inte undra på att Facebook nu vill ge sig in på marknaden genom att lägga till dejtingfunktioner i sin tjänst. Men Tinder verkar ha ett bra försprång och det lär nog ta ett tag innan användarna blandar family (Facebook) med pleasure (Tinder).