Dejtingappar populärast under CES

Den superstora CES-mässan i Las Vegas tog just slut, efter att ha presenterat tekniknördar de senaste nyheterna. Det visar sig också att de kärlekskranka nördarna gärna passar på att dejta även på teknikmässor.

Över 170 000 besökare kom till CES-mässan (Consumer Electronics Show), och man slog rekord i utställningsyta – hela 229 500 kvadratmeter konsumentelektronik, med 3800 utställare. Stort värre, tänkte säkert många singlar och Tindrade loss.

Företaget Vector Media erbjöd gratis WiFi till de som i gengäld lät dem samla in anonym data kring användande av appar. Listan toppas helt klart av Facebooks Messenger, men det som är mest spännande är andraplaceringen.

Läs mer: 800 miljoner användare i Facebook Messenger

Dejtingappen Tinder hade 61 procent av användarnas uppmärksamhet (Messenger ledde med 74 procent). Det tycks som om det här med konferenser och mässor alltid lockar fram kärlekstörsten hos besökarna.

Både dejtingappen Tinder och gayappen Grindr hade också fler användare än arbetsappen Slack. Kanske behövde besökarna lite trevlig distraktion från den informationstyngda arbetshelgen? Vi får bara hoppas att det inte har lett till några brutna hjärtan och kraschade äktenskap efteråt…