Vi har stängt från 1 april 2020
Keymetrics

Debatten efter debatten om debatten på SVT Aktuellt


Veckans TV-nyhet kan inte ha undgått någon! Det började med att SVT fick kritik för att de hade släppt in Nya Tider i debatten på Aktuellt. Efter det debatterade Jan Helin med Janne Josefsson på SVT under ledning av Nike Nylander om den tidigare debatten, som i sin tur drog igång debatten på nätet om att SVT debatterade sig själva och därmed blev de även anmälda till Granskningsnämnden för att de var för partiska. Hängde du med?

Det var ett närmast surrealistisk TV-ögonblick framför TV-soffan när en hårt ansatt Jan Helin försvarade sig om vad han sagt eller inte hade sagt. Janne Josefsson hade det svårt att få en syl i vädret samtidigt som Nike Nylander hade den tuffa uppgiften att moderera sina kollegor i denna röriga debatt.

Trenden på Twitter efter inslaget var ”personalmöte på SVT”. Vem som var vinnare eller förlorare i debatten är svår att utläsa. Enligt min mening blev ingen vinnare då det var vanskligt att hänga med i vad debatten egentligen handlade om.

Titta på inslaget på SVT och försök skapa dig en bedömning. Räkna gärna hur många gånger ordet debatt nämns när du ändå tittar…

svt

Efterspelet efter debatten är lika intressant att läsa, det är svårt att välja ut någon enskild artikel då många gav sig in i debatten om debatten. Här har ni ett axplock…

Debatt i Aktuellt liknas vid personalmöte

Jan Helin: Kritikerna har rätt om SVT och Nya Tider

SVT-profiler rök ihop om Nya Tider – i livesändning

Debatten i Aktuellt hånades på Twitter

Jan Helin: ”Kritikerna har rätt”

Janne Josefsson: Ska inte SD få debattera i SVT längre?

Kritik mot Aktuellts debatt om debatten

Krismöte på SVT efter debatten i Aktuellt

SVT anmäls – var för partiska för SVT i SVT-debatt

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.