De tio viktigaste trenderna för mobiler 2016 listade

Analysföretaget Gartner har kommit ut med en ny lista på de kommande mobiltekniska nyheterna som man tror kommer bli viktiga under nästa år. Det kan vara viktigt att hålla koll på för de aktörer som vill vara seriösa i sin satsning på mobil teknologi.

Det som Gartner spår kommer vara viktigast under nästkommande år är att man kommer vara tvungen att utveckla appar inom alla de tre stora operativsystemen; Android, iOS och Windows. Man tror också att man kommer vara tvungen att säkerställa kompatibilitet med flera olika plattformar.

Läs mer: 3 digitala specialister tycker till om framtiden – de 5 viktigaste spaningarna för 2016

HTML 5 och exceptionell design är två andra punkter i topp tre – den nya HTML-standarden kommer att växa ur sina barnsjukdomar och kommer att bli oundgänglig, tror Gartner. Lika viktigt kommer det att vara med en design som låter användarna ta del av nya erfarenheter.

Andra viktiga punkter är mobiluppkopplade “smarta” lösningar för hemmen, kroppsnära teknik (som VR och kroppssensorer) och nya WiFi-lösningar.

Mätverktyg är också något som kommer öka kraftigt i betydelse för företag som vill bli kvar på marknaden, och dessa aktörer får absolut inte halka efter i mobilhanteringen kring i synnerhet säkerhet.

Läs mer om Gartners lista på deras sajt här.