Välkommen till Dagens Analys!

De smarta TV-apparaterna intar våra hem

Sent skall syndarna vakna. Äntligen har TV-tillverkarna på riktigt hoppat på tåget och börjar producera TV-apparater med integrerad Android teknik.

Sony har redan släppt några versioner med TV-apparater som har Android tekniken integrerad i TV-apparaten och Philips, Sharp skall komma med deras versioner under 2015. Asus, Nvidia och Razer har redan färdiga spelkonsoler med Android-tekniken integrerad.

Du kan du få dina personliga rekommendationer, innehåll från Google Play, YouTube, dina favoritprogram och filmer som automatiskt dyker och visas i startskärmen på din TV via Android-TV.

Du kan använda din telefon, surfplatta eller din smarta klocka med Android-tekniken för att styra din TV – filmer och TV-program, musik, spel, sport och mer-från din Android eller iOS-enhet, Mac eller Windows-dator, eller via Chromebook kommer nu direkt in i din TV.

Den stora frågan är om är de är för sent ute och användarna redan har flyttat sitt beteende till andra skärmar, det återstår att se. Det är dock spännande att tillverkarna av TV-apparater äntligen har insett kraften i det nya digitala tittandet av filmer och TV-serier på nätet.

Läs mer på Android-TV

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.