De behöver sina betar

Ge tillbaka emoji-elefanterna sina betar – TPWF uppmanar världens IT-plattformar att uppdatera sina elefant-emojis i ny kampanj

Jordens elefanter beräknas vara utrotade om 10 år om inte tjuvjakten på elfenben upphör. Idag har de flesta elefant-emojis inga betar (http://emojipedia.org/elephant/). Det vill den svenskbaserade, ideella organisationen The Perfect World Foundation ändra på, och öka medvetenheten om den illegala handeln med elfenben som sker världen över.

-Vår kampanj handlar om att bjuda in allmänheten till att ta ställning genom att hjälpa alla emoji-elefanterna att få tillbaka sina betar. Det är en liten ändring som sätter fokus på en art som håller på att utrotas, säger Lars Jacobsson, medgrundare av The Perfect World Foundation.

Emoji brukar benämnas som jordens första globala språk – och kan läsas av människor världen över. Enligt en brittisk undersökning skickas över sex miljarder emojis och stickers varje dag, bara på meddelandeappar.

Plattformar vars emoji-elefanter idag saknar betar inkluderar Twitter, LG och HTC. Uppmaningen sprids nu i sociala medier på #tuskemoji och på organisationens Facebooksida har redan över 10 000 personer engagerat sig. TPWF har även startat en namninsamling att använda mot IT-plattformarna.

Kampanjen har också fått stöd av naturfotografen och författaren Shannon Wild, Emmy-vinnande fotograf Andy Brandy Casagrande och Emma Casagrande samt artisten Charles Summer.

Artikeln är skriven av:

emelie_fagelstedt

Emelie Fågelstedt