David Mühle blir ny VD på Playpilot

Nu står det klart att David Mühle lämnar jobbet som säljchef i Europa och Mellanöstern på videostreamingföretaget Ooyala, för att istället kliva in som VD på den svenska streaming-startupen Playpilot.

Med 15 år inom media- och tv-branschen har David stor erfarenhet av branschen och har även ett stort internationellt kontaktnät. Han har jobbat på bland annat Videoplaza, Tradedoubler och Musicbrigade förutom den senaste tjänsten på Ooyala, och har en hel del erfarenheter med sig när han nu axlar rollen som VD för Playpilot, som jobbar med att tillhandahålla streamingtjänster oberoende av ursprungskanal. Genom samarbeten med bland annat Netflix, SVT Play och YouTube kan Playpilot samla massor av kanaler under ett tak och hjälpa användarna at hitta det de vill titta på oavsett i vilken kanal materialet finns.

Mühle menar att han själv använt tjänsten, och ser stora möjligheter när företaget nu går in i en expansiv fas. Två av utmaningarna blir nu att se till att utveckla organisationer för att möta expansionen till bland annat nya marknader, samt att se till att det finns en skalbarhet och att inte utvecklingen hindras av exempelvis begränsande teknik. Idag finns Playpilot i Sverige och Danmark, men redan under våren planerar man att ta sig in i flera länder, och även lansera appar för såväl Android som iOS.

Vi på Dagens Analys önskar David stort lycka till i den nya rollen!