Dataanalytiker är världens hetaste jobb

Glöm allt ni tidigare har lärt er om framgångsyrken,  århundradets hetaste jobb är dataanalytiker!

Data är det nya guldet allt handlar om att omvandla Big Data till Relevant Data och att segmentera och förstå sina kunder.

Att hantera och förstå stora datamängder kommer att vara en av de viktigaste faktorerna för framgång hos företagen i framtidens nya digitala samhälle. Därför kommer dagens ”geeks” vara framtidens stjärnor, vi kommer behöva vassa matematiker, datakodare, statistiker för att bearbeta all data som bara växer varje dag. Vi kommer att behöva lära oss att göra affärer via sociala medier och skapa vassa nätverk med personer som vi kan lära oss av och dela vidare våra erfarenheter.

Den stora utväxlingen kommer att komma med Generation Z som växer upp i det nya digitala samhället, de som driver och styr dagens företag är digitala invandrare som har vuxit upp innan www dök upp.

Så dagens föräldrar skall kanske uppmuntra barnen att spela mer, ge dem smartphones, surfplattor och laptops det väcker kanske intresset om hur det ser ut under all den glossiga ytan och de börjar kanske bygga egna appar, spel, hemsidor…