Dataanalys i din iPhone med Tableau

Nu släpps Tableau 9.2 som bjuder på enklare dataförberedelse och anpassade kartor – även med iPhone.

Tableau Software släpper en ny version av sitt verktyg för dataanalys, Tableau 9.2. Bland nyheterna är förbättringar kring dataförberedelser, anpassning av kartor, ökad säkerhet och en ny iPhone-app. iPhone-användare kunde redan tidigare använda Tableaus dashboard och visualiseringar, men med appen Tableau Mobile blir det nu enklare att interagera med och få tillgång till data när man är på språng.

tableau_iphone

– Tableau 9.2 är nästa steget i vår mission att hjälpa människor att se och förstå data, säger Chris Stolte, utvecklingschef och medgrundare på Tableau Software. Att utöka vår mobilapp till iPhone var en av våra mest efterfrågade förbättringar. Vi har även gjort det enklare och snabbare att interagera med data och fortsätter att utveckla ännu fler sätt att hålla sin data uppdaterad och säker.

Tableau för iPhone
Appen Tableau Mobile är nu tillgänglig för iPhone och har uppdaterats med geolokalisering vilket gör det möjligt att ställa in sin karta efter sin befintliga position genom ett bara trycka på kartan i webbläsaren eller i appen.

Fler säkerhetsalternativ
Förbättringar hos Tableau Server och molnlösningen Tableau Online skapar nya sätt att göra behörighetsinställningar och att sömlöst få tillgång till innehåll och hålla sin data uppdaterad.

Integration med MapBox
Tableau 9.2 ger fler val för att styra kartbeteende och obegränsad potential för anpassning av kartor. Integrationen med MapBox i Tableau Desktop gör att användare enkelt kan anpassa, namnge, utöka och lägga till kontext till kartor.

Utökad dataförberedelse
Nya funktioner för dataförberedelse gör att användare kan spendera mindre tid på att förbereda och söka efter data och ännu mindre tid för att analysera den. Datatolkaren städar nu inte bara upp Excel-kalkylark utan upptäcker automatiskt undertabeller och konverterar dem till tabeller som kan analyseras i Tableau.

Läs mer om Tableau 9.2 här.

Om Tableau

Tableau Software (NYSE: DATA) hjälper folk att se och förstå data. Tableau hjälper vem som helst att analysera, visualisera och dela information. Fler än 32 000 kunder använder Tableau för snabba resultat på kontoret och på språng. Tiotusentals användare använder Tableau Public för att dela data i bloggar och på webbsidor. Testa Tableau genom att ladda ner en gratis testversion på www.tableausoftware.com/trial.