Data från 360 miljoner mobilanvändare öppnar dörrar för svenska publicister och annonsörer

Ett nytt samarbete mellan AOL och adsquare kommer att finnas tillgänglig för svenska publicister och annonsörer, som nu ska få ännu bättre möjligheter att nå önskade målgrupper.
Under Mobile World Congress, presenterar AOL och adsquare ett nytt samarbete som ger användare av plattformen ONE by AOL tillgång till data från 360 miljoner mobila användare från hela världen. Med hjälp av adsquares kombination av anonymiserade datakällor baserade på inköp, plats, mobilt reklam-ID, mobil- och online användning samt förstahandsdata, får mediautgivare nu en ännu bättre möjlighet att kartlägga sin mobila publik. Dessutom kan annonsörer ytterligare effektivisera sin targeting mot mobilanvändare baserat på realtidshändelser.
Med data från 12 marknader i Sverige, USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Norge, Finland, Österrike och Schweiz, blir adsquares mobildata tillgängligt i ONE by AOL-plattformen. Datan kommer att vara tillgänglig i ONE by AOL: Publishers, så att utgivare kan förbättra kvaliteten och öka värdet av sina tillgångar genom att se till att annonsörer kan nå en så relevant målgrupp som möjligt utifrån olika kontexter. Dessutom kommer annonsörerna ha möjlighet att kopplas ihop med dessa målgrupper i realtid – både på mobila enheter och över andra skärmar.
Det nya samarbetet kommer också att göra det möjligt för AOLs mediasäljare på olika marknader att använda målgruppsdatan för att därigenom effektivisera mobilkampanjer över AOL-ägda media. Det går även att skala de målgrupperna genom AOLs plattform för annonsering inuti applikationer.
“Detta samarbete skapar många nya möjligheter för både utgivare och annonsörer. Genom att få tillgång till adsquares data förbättrar vi vår kapacitet att leverera kvalitativa, skalbara och holistiska målgrupper ytterligare, så att annonsörerna kan nå ut och utgivarna kan tjäna pengar. Vårt sätt att arbeta med en öppen plattform innebär att vi kan erbjuda olika typer av data och därigenom hjälpa annonsörer att bygga starka varumärken och utgivare att öka sina intäkter”, säger Alex Timbs, Head of Data & Attribution på AOL International.
“Vi är glada över att ingå i samarbete med AOL på en global nivå och göra mobilannonsering mer relevant. Mobilen är mycket mer än en personlig kanal där man kan möta konsumenterna, det är även den mest konsekventa formen för identifikation och en källa till mängder av data. adsquares så kallade “Audience Management Platform” öppnar dörren till flera datakällor och dimensioner, som kan skapa starka målgruppssegment”, säger Tom Laband, CEO och medgrundare på adsquare.