Därför vill Twitter ha en egen app för Apple-TV

Seriösa rykten (via bland annat CNN och New York Times) om att Twitter kommer ha en egen app för TV-dosan Apple-TV har fått Twitters aktie att skuta i höjden. Men varför vill en mikroblogg satsa på TV? Svaret i korthet lyder – sportsändningar.

Twitter inser att de aldrig kan slå Facebook på deras egen arena. Visst, man är poppis bland många men (som vi skrivit om tidigare) användartillväxten har nästan helt stannat av. Men det finns en annan möjlighet för företaget, i ett område där man faktiskt verkar besegra fejjan; sport.

Nyligen så snodde man ju rättigheterna för torsdags-matcherna i NFL (amerikansk fotboll) från bland annat Facebook. Man kommer nu att mjölka denna möjlighet, och låta Twittrare ta del av live-sändningar via tjänsten Periscope från såväl matcher som händelserna bakom scenerna, utöver live-twittrande experter och mycket annat.

Förutom NFL så har man också live-sänt Wimbledonmatcher och nyhetssändningar från CBS. Man har också skrivit avtal med erkända nyhetstjänsten Bloomberg kring Live-sändningar.

Läs mer: Twitter och Bloomberg kommer live-streama nyheter

När man ser på (den än så länge inte officiellt bekräftade) uppgiften om att man kommer lansera en app för Apple-TV ur dessa perspektiv så blir det uppenbart att det inte handlar om att se Bildts senaste tweet i storformat. Istället spekulerar experter på nätet om att Twitter nu kommer satsa hårt på att bli nästa stora TV-kanal online, i synnerhet för sport.

Det kan vara ett supersmart drag av Twitter. Vi får bara se om inte Facebook lyckas sno åt sig detta, också – man har ju hårdsatsat på Facebook Live, bland annat just med hjälp av sportsändningar.

Läs mer: Nå framgång i Facebook med en egen Live kanal – vi hjälper dig!