Därför ska du satsa på programmatisk marknadsföring

Det har skett mycket inom digital reklam de senaste åren. Detta ställer höga krav på annonsörer som ständigt måste hålla koll på de mest effektiva lösningarna för att uppnå bästa resultat, skriver RTB House.

Programmatiska köp är ett av de snabbast växande områdena inom digital marknadsföring. RTB House listar vad du som annonsör bör känna till om detta samt vilka fördelar tekniken för med sig.

Programmatisk marknadsföring fortsätter att växa. Bara under 2018 spenderade annonsörer 70 miljarder dollar på digital annonsering. I år förutspås denna siffra att öka till 84 miljarder och enligt Zeniths senaste prognos väntas programmatiska köp stå för hela 65 procent av den totala försäljningen av digitala annonser under 2019.

Detta gör produkten till en av de snabbast växande sektorerna inom online marknadsföring. Men vad innebär egentligen tekniken och varför är det så effektivt?

Enkelt uttryckt automatiserar programmatisk marknadsföring beslutsprocessen vid reklamköp genom att rikta annonserna mot rätt målgrupp via budgivning i realtid. Kunder i dag förväntar sig personliga annonser, vilket är en av de viktigaste aspekterna att ha i åtanke vid digitala reklamköp. Detta gör programmatisk marknadsföring till den bästa metoden för företag att nå ut till deras kunder på ett kostnadseffektivt sätt, säger Karolina Klijer, Business Development Manager Nordics på RTB House.

4 skäl till att använda programmatisk annonsering

Optimering

Programmatisk teknologi arbetar i realtid. Detta innebär att köparen alltid kan förbättra sina kampanjer genom att aktivt bevaka, utvärdera och justera annonsköp för att i sin tur kunna öka värdet på reklaminvesteringen.

Kundkännedom

Programmatisk annonsering är byggd på data från människors beteenden. Annonsköpare kan därför samla på sig mängder av information om deras kunder och därigenom lära känna dem bättre för att därefter kunna leverera personliga och riktade erbjudanden.

Kostnadseffektivisering

Köp av annonseringsutrymme sker i dag automatiskt via programmatisk budgivning. Med utvecklade algoritmer analyseras de mest relevanta annonsvisningarna för respektive varumärke och blir därför mer kostnads- och tidseffektivt.

Bredd

Med programmatisk annonsering köps inte placeringar på en enda webbplats. Istället riktas annonserna mot en målgrupp i exempelvis en specifik ålder eller med ett särskilt intresse. Det här sker via cookies som lagrar denna data. Detta gör att varumärken utökar sina chanser att bli sedda istället för att bara synas på ett ställe.