Därför bytte han namn till iPhone 7

Något för att alla som kallar sig för “Apple-fans” att tänka på; en ung man i Ukraina bytte nyligen namn från sitt Olexander Turin till Iphone Sju. Orsaken var en tävling utlyst av en elektronikaffär i huvudstaden Kiev. Låter det galet?

Tävlingen går ut på att man ger bort en iPhone 7 (Apples senaste modell) till de fem första som byter hela sitt namn till just “iPhone 7.” Olexander verkar mer eller mindre ha kastat sig över erbjudandet, och heter nu alltså Iphone Sju.

Läs mer: Parodi på nya heta iPhone 7

Innan våra läsare skriker ut något om “vansinne” och “galenskap” så måste man dock också förstå att ett namnbyte i Ukraina kostar runt 20 kronor, medan en sprillans ny iPhone 7 går på 7 700 kronor. På så sätt blir det kanske (?) förståeligt att 20-åringen tog detta beslut.

Olex…förlåt, Iphones Sims nära och kära blev först chockade av nyheten, skriver New York Post, men verkar numera ändå stödja idén. Hans syster Tetyana Panina säger att det först var svårt att acceptera; men tillägger att “varje person i denna värld letar efter ett sätt att uttrycka sig på. Varför inte på detta sätt?”.

Herr Sim själv tillägger även att han faktiskt kan tänka sig att byta tillbaka sitt namn i framtiden, om han får barn – något som säkert underlättar familjens acceptans av det lite ovanliga namnbytet.

Det hela blir förstås extra häftigt när man förstår att siffran “sju” på Ukrainska heter “Sim”, alltså precis som de SIM-kort som lagrar data på många av våra mobiltelefoner (SIM står förresten för “Subscriber Identity Module,”).