Därför är Qualcomms nya chip viktig för digitala marknadsförare

Att allt händer i mobilen vet alla, så det behöver vi inte gå in på igen. Men det är just därför Qualcomms nya chip som kommer  driva merparten av mobilerna är så viktig för alla digitala marknadsförare. Mobilupplevelsen kommer nämligen att förbättras avsevärt. Och redan nästa år.

Qualcomms nya chip Snapdragon 855 lanseras nästa år och merparten av Android-mobilerna kommer att ha chippet. Trots att många i Sverige har en iPhone finns det flest Android-mobiler i världen.

5G tar upplevelsen till nästa nivå

För det första kommer Qualcomm Snapdragon 855 att ge oss 5G. Med den nya hastigheten kommer det innebära att mobil mottagning kommer i flera fall vara snabbare än exempelvis Wifi. Ingen risk att bredbandet är ett hinder så bättre grafik, rikare media, livestreaming i 4K och mer av allt blir möjligt. Så hur snabbt kommer det att gå? Det pratas om att kunna ha 1-5Gb per sekund. Alltså mycket snabbare än du har hemma idag.

Även vanliga 4G blir snabbare

Chippet från Qualcomm optimerar även dagens mobila bandbredd. Det betyder att även om du inte har tillgång till 5G hela tiden så kommer du att ha mycket snabbare 4G i tunnelbanan.

45% snabbare CPU och 20% snabbare grafik

Rikare upplevelser med både snabbare processor och grafisk hantering. Spelen som du har idag i mobilen lär bli ett minne blott (kanske inte Snake). Men det du kan göra på datorn kommer du i princip att kunna göra på mobilen. Det är också därför visionärer som Fortnite (världens mest spelade spel) redan satsar på att få in spelare även i mobila enheter.

Skarpare bilder med mobilen

Dina selfies kommer med nya chippet att bli ännu bättre. Även i selfieläge kommer du att kunna dra nytta av 4K. Det är nämligen så att Snapdragon 855 har inbyggt Spectra 380 ISP vilket Qualcomm säger är världens första CV-ISP (Computer Vision Image Signal Processor) som hanterar avancerad bild och video. Med andra ord – mycket skarpare och färgrikare bilder.

Mycket bättre batterihantering

Chippet klarar av att hantera effektivare videoformat vilket enligt dem själva kommer leda till “up to 7x” besparing av mobilens batteri. Med andra ord kommer bingewatching nu bli ännu enklare.

Bättre AR och VR

Visst har det pratats mycket om AR och VR, och visst har det hänt ganska lite. Men med nya chippet kommer upplevelsen att bli ännu bättre, och kanske slå igenom på bred front. Enligt Qualcomm hanterar chippet VR i 8K med en upplösning om 120 fps. Stor skillnad från idag. Du kanske inte ens behöver åksjuketabletter för att ta dig en virtuell tur i Paris.

Tre gånger bättre AI

Självklart har Qualcomm lyssnat på alla som satsar på AI. Chippet hanterar AI upp till 3 gånger snabbare än tidigare. Det betyder att alla digitala röstassistenter kommer att få sig en rejäl boost.

Hoppas den här korta guiden om nästa års mobiler inspirerade till att börja tänka större. Nästa års mobiler kommer att bli rejäla kraftpaket som kan ta emot och hantera data i enorma hastigheter. Det är som att Qualcomm Snapdragon 855 öppnat upp tio nya dörrar. Dags att sätta sig ned och bli kreativ.