Daily Bits Of vill lära dig lite varje dag

Niklas Laninge är en kille som brinner för att du ska lära dig något varje dag. Med sin tjänst Daily Bits Of delar han ut små portioner av kunskap till din inkorg så att du ska ha tid att fånga upp och smälta innan din hektiska dag börjar. Vi har intervjuat Niklas för att lära oss mer om DailyBitsOf.

Vad är Daily Bits Of?
Daily Bits Of är en kunskaptjänst för dagligt microlärande. Det är lärande för alla oss som inte har tid för lärande. Alla våra kurser kommer i små portioner varje dag direkt till din inkorg kl 7:00 på morgonen. En espresso för hjärnan som en av våra prenumeranter uttryckte det.

Hur kom du på idén om att starta Daily Bits Of?
Idén kom egentligen från en person som läste en blogg jag drev. Hon uppskattade mina vecokvisa inlägg men tyckte att jag borde komma med ett tips om dagen. Jag fastnade för tanken att förse människor med en kort kort insikt varje dag så jag och en vän knackade ihop en väldigt enkel version av det som idag är Daily Bits Of. Jag delade sedan upp mina mest populära bloggposter i 30 små delar och det blev vår första kurs. Efter en vecka var det 1000 personer som gick kursen och då fattade vi att vi gjort något rätt.

Hur är marknaden för microinlärning?
I Sverige ser jag få digitala initiativ som verkligen fokuserar på microinlärning. Bästa exemplet på hemmaplan är lärarinitiativet ”Grej of the day” för lärare håller microlektioner om sju minuter för sina elever. Internationellt sett så börjar det dyka upp konkurrenter och t o m tidningen Economist har fattat vitsen med microformatet då de i vintras släppte appen Espresso som just är korta artiklar om vad som hänt i världen.

Vad är era framtidsplaner?
På kort sikt är det att gå från 64 kurser till 200 kurser, att bli bredare men framför allt att få in fler kursskapare. Idag har vi många rätt tunga experter så som Günther Mårder, Liria Ortiz och Katarina Gospic men jag vet att det finns sjukt många där ute som sitter inne på kunskap som verkligen borde spridas via vårt format.

Vi älskar utbildning och precis som nationalekonomen Thomas Piketty så tror vi att ökad kunskapsspridning är den bästa metoden för att öka jämställdhet. På lång sikt är planen därför att bli ännu bättre att få ut relevant kunskap som gör mottagaren peppad och som levereras i precis rätt tillfälle för att mottagaren ska kunna ta till sig av den. Idag sker detta genom korta texter till din mejl kl 07:00, men i framtiden kanske det sker via korta ljudfiler till din Apple Watch lagom tills att du ska gå på toaletten.