Dags att rikta in sig på “Generation Z” under 2017

Nästa år är det dags att flytta marknadsföringens fokus från alla dessa Millennials vi skriver så mycket om, och rikta in sig på “Generation Z” – som utgör 27 procent av världens befolkning. Detta enligt ansedda analysföretaget Kantar Millward Browns prognos för 2017.

Företaget kommer ut med en framtidsprognos varje år, med syftet att ge marknadsförare några tydliga riktlinjer för de kommande 12 månadernas utmaningar och möjligheter. Nu är det alltså dags att satsa på “post-millennials”.

Läs mer: Infograf: Detta tycker ”Generation Z” och ”Millennials” om Instagram

Dessa unga är födda mellan 1997 och 2011, och beräknas vara kring 2 miljarder – alltså över en fjärdedel av jordens samlade befolkning. Millward Brown tror att dessa uppkopplade ungdomar kommer få marknadsföringen att skapa bättre konsumentupplevelser, med fokus på mindre påträngande och smartare annonsering.

Utmaningen ligger nämligen i att minska på anvädnadet av reklamblockerare, så annonsinnehållet måste tilltala “Z”:s fantasi och känslor. Man måste också vara transparent och visa upp autencitet inom den digitala marknadsföringen, tror man.

Utöver detta så verkar “Gen Z” dras till möjligheten att själva vara med och skapa ett varumärke – “de vill testa det, ta isär det och stöpa om det”, säger Duncan Southgate från Kantar Millward Brown.