Cure lanserar self-service för influencer marketing

Tidigare lanserade Cure Media ett kampanjverktyg, som gjorde det möjligt att i en och samma vy hantera och följa influencer-aktiveringar i realtid. Nu  lanserar de en self service-version av verktyget.

Med verktyget kan du hantera all influencer marketing i ett och samma gränssnitt. Cure berättar också att de kombinerat AI och maskininlärning med data från tusentals genomförda kampanjer och kan nu hjälpa dig att själv skapa, hantera och mäta dina influencer-kampanjer på ett helt nytt sätt.

Som annonsör kan du skapa kampanjer och tillsätta influencers baserat på den målgrupp du vill nå ut till. Du slipper  själv söka och leta fram lämpliga profiler – här tar systemet automatiskt fram och ger dig rekommendationer på vilka profiler som är mest lämpliga för din specifika kampanj, baserat på faktorer såsom målgrupp, bransch och budget.

En tidskrävande del i processen är att identifiera rätt influencers som når din målgrupp. Detta jobb gör nu verktyget åt dig. Annonsören kan sedan enkelt följa alla relevanta siffror, såsom kampanjens räckvidd, engagemang, och klickkostnader. Framför allt kan de få en holistisk bild av sin investering och därmed bättre förståelse för vad de ska göra i nästa steg. Det gör att influencer-aktiveringen blir enklare att jämföra med andra medieval, vilket krävs för att kunna bli riktigt framgångsrik med sin influencer-satsning. Marknadsförare som redan idag framgångsrikt jobbar med influencers kan nu göra det betydligt mer effektivt och på samma gång kapa sina kostnader rejält, säger Sam Foroozesh, vd på Cure Media.