Cool Company lanserar ny podcast för frilansare – Fikarummet

Idag släpper Cool Company första avsnittet av sin nya podcast Fikarummet. Den är tänkt som ett virtuellt fikarum för egenanställda och frilansare där de kan få tips, råd och inspiration.

Varje avsnitt berör ett specifikt ämne och leds av Anna Gyllenklev som alltid gästas av två nya personer som delar med sig av sina erfarenheter.

Gig-ekonomin växer så det knakar. I USA beräknar man att mer än hälften av den arbetande befolkningen kommer att frilansa redan år 2027 och en undersökning gjord av Manpower tidigare i år visar att nio av tio svenskar (87%) kan tänka sig att frilansa i framtiden. Cool Company är ett av Nordens ledande egenanställningsföretag och podcastsatsningen är en del i bolagets fokus kring att ge stöd och råd till de som arbetar som egenanställda och frilansare.

– Vi vill vara frilansarens bästa vän och därför tittar vi hela tiden på nya intressanta sätt att sprida kunskap och information till de som redan idag frilansar men också för att vara en inspiration till de som funderar på att ta steget. Podcast är ett lättillgängligt format där vi får chansen att prata om viktiga frågor och ämnen på ett sätt som vi tror och hoppas ska engagera många lyssnare, säger Ambra Pierrou, CMO på Cool Company.

Varje avsnitt av Fikarummet kommer att beröra ett ämne som är av intresse för de som frilansar, är egenanställda eller för de som funderar på att starta eget. Lyssnarna får i varje program möta två nya gäster som själva arbetar på detta sätt och som delar med sig av sina erfarenheter. Dessutom medverkar också experter inom olika områden för att reda ut diverse begrepp och fakta. Podcasten leds av Anna Gyllenklev, som själv är frilansande konstnär.

– När jag började frilansa för sex år sen var det svårt att veta vart jag skulle vända mig för att få råd, stöd och information. Därför är jag så glad över att få vara en del av den här podcasten tillsammans med Cool Company för att sprida kunskap i ett avslappnat och ärligt samtal. Att vi dessutom har väldigt roligt i podden hoppas jag är något som kommer ge lyssnarna extra energi, säger Anna Gyllenklev, frilansande konstnär och programledare för podcasten Fikarummet.

Första avsnittet av podcasten Fikarummet släpps idag där lyssnarna får möta några av Sveriges största Youtubers. Avsnitten släpps sedan varje vecka och går att hitta där poddar finns. Cool Company står bakom initiativet till podcasten som produceras av produktionsbolaget Beppo Ljudproduktion.