Consurge Content Bureau lanserar Podd-TV

Consurge Content Bureau har tillsammans med Com Hem och Boxer tagit fram Podd-TV.

“Man skapar möjlighet för program att finnas på flera plattformar samtidigt vilket är unikt,” säger Patrik Axelsson, VD för Consurge.

“Under januari lanseras våra första produktioner. Det är fantastiskt kul att vi kan samarbeta med företag, varumärken och kända profiler kring rörligt innehåll, på det här sättet. De första produktionerna har redan fått stort genomslag, då ämnen och profiler i sig skapar ett stort intresse. Det märks i produktioner som Holy Mary med Mia Skäringer och Sjölins Akademi med Daniel Sjölin, samt det kungliga innehållet med ”Royal” Roger Lundgren,” fortsätter Patrik.

Consurge tror på större flexibilitet i programmens längd, snabbare samt enklare sätt att producera och komma upp i sändning. Podd-TV är inte traditionellt tablåstyrt, så att lansera flera program över en given tid och att man bygger in branded content i programmet hoppas vi ska vara av intresse för samarbetspartners. Alla undersökningar visar att reklamtröttheten ökar hos tv-tittaren, men att intresset för bra historieberättande ökar.

“Vi erbjuder program utan reklamavbrott. Vi ser alla produktionsbolag som kollegor och välkomnar ett brett samarbete. Vi tillhandahåller en helt ny form av distributionslösning med flera stora plattformar och sociala mediaflöden, för att nå så många tittare som möjligt. Vi ser med spänning fram emot våren, då vi kommer att kunna presentera flera intressanta samarbeten och profiler,” förklarar Cecilia Hall, Head of Production.