comScores trubbel fortsätter – kan tvingas lämna Nasdaq

Mät- och analysföretaget comScore har nyligen gått ut med att man inte hinner lägga fram sin finansiella rapport innan den 23 februari – något de måste göra för att möta aktiebörsen Nasdaqs krav för att kunna listas på marknaden. Nu riskerar man alltså att åka ut, något som kan bli kulmen av ett väldigt dåligt 2016.
Vi har skrivit tidigare om hur comScore i mars förra året avslöjade att man undersökt några “oklarheter” på sina konton, något som slutade i en utredning.
Detta  konstaterades sedan att företagets redovisning “inte längre bör ses som tillförlitlig”. Samma månad, september 2016, varnade Nasdaq för att comScore kan avskrivas från börsen. Man bad då om en förlängning för att få chansen till att göra bot och comScore fick således till den 23 februari på sig att presentera ett tillförlitligt bokslut.
Läs mer: comScore fast i riktigt hårt blåsväder
Detta kommer nu alltså inte att hända. Företaget hävdar att förseningen beror på den stora mängden jobb som krävs för att gå igenom alla transaktioner åren 2013-2016, trots att man redan “gjort stora framsteg”. Man hoppas nu istället bli klar till sommaren 2017.
Innan dess är risken stor för att man snart kommer att suspenderas från börshandeln på Nasdaq, och flyttas över till en OTC-lista. Många undrar nu säkert om den tidigare så framgångsrika comScore kommer kunna klättra upp över detta växande hinder?