comScore rapporterar ökning av intäkter – och ska lansera en ny TV-mättjänst

Analysföretaget comScore kan nu stoltsera med en ökning på 8, 4 procent under det senaste kvartalet, och 13 procent under hela föregående år. I samband med sin ekonomiska rapport lanserar man nu även en ny mättjänst som på allvar ska konkurrera med Nielsen.

Den nya mättjänsten ska mäta tittandet över flera plattformar, inte enbart TV-n, i enlighet med de senaste trenderna kring tittarmätningar. Man har kunnat satsa på detta i och med köpet av Rentrak, analysföretaget specialiserat på multiskärmsteknik.

Läs mer: comScores planer klarnar

Tanken med den nya tjänsten, vars resultat ska redovisas månadsvis, är att utmana det ledande analysföretaget Nielsen på deras egen mark. comScores VD har sagt att det handlar om en “massiv expansion” av mängden hemmapaneler som ska användas för att samla all data. Från de nuvarande 4000 enheterna idag, till 60 000 i sommar och hela 300 000 i slutet av året.

Nielsens Megan Clarken säger sig dock inte vara alltför orolig, även om de “välkomnar konkurrensen”. Nielsen är det enda företaget på marknaden som erbjuder mätmetoder som är jämförbara över alla skärmar – och med högsta kvalitet och standard, säger Clarken.