ComScore lanserar mätningar av online-videokonsumtion

Företaget ComScore lanserar nu sitt nya verktyg OTT Intelligence för att mäta konsumenternas beteende på Over-The-Top (OTT), dvs videomaterial som streamas från internet till TV-skärmar.
Med allt fler tjänster som levererar video till TV fast över internet har marknaden vuxit utan att mätningarna har följt med. Såväl Netflix och Hulu, som Amazon och YouTube streamas till TV-apparater, men inget vet i hur stor utsträckning eller vad som tittas på.
Det vill mätföretaget ComScore råda bot på och lanserar därför sin nya rapport OTT Intelligence. Baserat på sin undersökningspanel med 12.500 hushåll och över 150.000 uppkopplade enheter per månad har de ett bra underlag att utgå ifrån. Tanken är att ge marknadsförare, kreatörer och även produkttillverkare större insikt i hur beteendena på OTT ser ut, och vad som är viktigt för konsumenterna i takt med att utbuden ökar.
Rapporten innehåller bland annat räckvidd, hur stor publiken är samt demografiska uppgifter, allt för att ge bättre underlag till olika intressenter. CemScores VP of emergin products säger i ett uttalande: ”Med mycket begränsad insikt i hur tittarnas beteende ser ut över olika leverantörer har OTT-marknaden i princip varit en svart låda.”
Den nya rapporten kan komma att bli mycket viktig även i utformningen av kampanjer för de olika plattformarna. Sannolikt skiljer sig tittarbeteendet åt från hur det ser ut på andra enheter. Därför kan innehållet i såväl program som reklam komma att behöva justeras för att passa konsumenterna bättre.