comScore lanserar mätning av video i Kina

Den kinesiska marknaden för online-video har exploderat på sista tiden, därför lanserar nu företaget comScore en service för att mäta bland annat videokonsumtion och engagemangsnivå.
ComScore meddelade i slutet av juni att de nu har en ny tjänst för den kinesiska marknaden. Tjänsten är ett led i företagets tidigare intention att uppgradera sitt serviceutbud och närvaro på den kinesiska marknaden.
Den nya tjänsten kallas “Extended Video”, och erbjuder möjligheten att mäta såväl videoinnehåll och spenderad tid som antal tittare och demografiska data för tittarna. Huang Xinyu, comScores SVP och managing director Greater China, säger i ett uttalande: ”Vårt senaste erbjudande tillhandahåller detaljerad data och insikter i online videokonsumtion på programnivå för att hjälpa till att fatta mer informerade beslut om innehåll och annonsering”.
För de företag och varumärken som är verksamma i Kina är comScores nya tjänst hett efterlängtad. Att fatta beslut om sitt videoinnehåll utan tillförlitliga data är ju förknippat med en hel del risker, och i det annars så stängda landet är tillgången till information inte alltid självklar.