Com Hem och Boxer lanserar Tv hub

Nu lanseras den Android TV-baserade plattformen Tv Hub, för både Com Hem och Boxers kunder.

Tv Hub kombinerar linjär tv med play i HDR och 4K-kvalitet. Med ett enkelt gränssnitt kan användaren hoppa mellan sina linjära tv-kanaler och playtjänster och anpassa Tv Hub med egna appar som laddas ner från Google Playstore. På fjärrkontrollen finns genvägar till Netflix, SVT Play och TV4 Play, som gör det smidigt att komma åt streamingtjänsterna.

Tv Hub ska förenkla användarupplevelsen för de som i allt större utsträckning kombinerar sitt linjära tv-tittande med on-demand och en eller flera streamingtjänster. Användaren kan dessutom ladda ner och välja bland över 2 000 appar från Google Play med bland annat playtjänster, spel och musik.

”Com Hem är en av våra mest långvariga operatörspartners och de har alltid legat i framkant av att integrera streamingtjänster i sitt utbud. Deras nya Tv Hub kommer att göra våra Netflix originals, med hundratals timmar i 4K och snart också i HDR-kvalitet, ännu mer lättillgängliga för svenskarna. Genom att snabbt trycka på Netflix-knappen kan kunderna nå sitt favoritinnehåll som Stranger Things, Narcos eller Bright ännu snabbare än tidigare,” säger Maria Ferreras, Vice President Business Development EMEA på Netflix.

Med röstfunktionen på Tv Hub, som är baserad på Googles teknologi, så kan man söka efter tv-kanaler, filmer, skådespelare eller musik genom att använda sin röst och prata med fjärrkontrollen. Sökträffarna hämtas från innehållet i alla appar som finns installerade, oavsett om det är filmer, tv-program, YouTubeklipp eller låtar.

Det linjära tv-innehåller i Tv Hub går att använda för kunder via fiber-lan, fiber-koax och med vanlig antenn.