Com Hem Labs testar tv-plattform i VR-miljö

Com Hem har tagit fram Com Hem Play VR, som är ett koncept för att testa tjänsten i Virtual Reality baserad miljö. Testet är en konceptutveckling och ett i led i Com Hems arbete att hela tiden förbättra tv-upplevelsen för kunderna och att utforska nya möjliga plattformar.

I Com Hem Play VR kommer tittaren in i Com Hems virtuella vardagsrum som det går att se sig runt i 360 grader. I tv-soffan kan man välja mellan olika program på skärmen man ser framför sig genom att trycka på glasögonen. Det går också bjuda in kompisar till den virtuella tv-soffan.

”Inom Com Hem Labs så testar vi regelbundet nya koncept för att kunna erbjuda kunderna framtidens tv. En del lämnar konceptstadiet andra inte. Vi kommer att fortsätta att vidareutveckla Com Hem Play VR, så att plattformen är redo den dagen då det tekniken är färdig att lansera till konsumenterna, säger Emma Svalin Sahlman, driftschef på Com Hem.

Plattformen är utvecklad för HTC Vive och Oculus Rift.

”Vi vet att några kanalbolag har sagt att de ska börjat producera material i VR, men än så länge finns det inte så mycket innehåll. Den tekniska biten måste först lösas och det är därför vi gör det här nu och vi kommer fortsätta att testa”, avslutar Svalin Sahlman.

Com Hem Play VR kommer att visas för första gången för deltagarna på Dreamhack Masters i Jönköping mellan 18-21 juni, 2016.

https://youtu.be/ZDRPmK360_Y