CNN plöjer ner 350 miljoner kronor på Great Big Story

För två år sedan lanserade CNN kortvideoprojektet Great Big Story, med fokus på ovanliga platser och udda personer som alla har en fantastisk story att berätta. Nu investerar de ytterligare 40 miljoner dollar (350.000.000 kronor).
Tanken är att Great Big Story, som bland annat gjort filmklipp om bergsbestigaren utan armar och ben, nu ska ta nästa steg. Målet är att skapa en ny typ av nätverk som ska leverera såväl korta som långa filmklipp på olika OTT-tjänster. CNN lämnar därmed tanken på att göra nätverket till ett traditionellt kabeltv-nätverk. Istället ska det bli ett digitalt betalnätverk där användare kan leta rätt på, och hitta intressanta eller tankeväckande berättelser som kan inspirera och utmana.
Några av de tänkta filmprojekt som kan bli längre än de hittills ganska korta videoklipp som gjorts är en livesändning med drönare över Serengeti. CNN vill även anordna och ta del i en rad olika festivaler och evenemang i syfte att skapa fokus på historieberättande.
Med den uppsjö av OTT-nätverk som finns kommer de sannolikt inte ha problem med att hitta intresserade samarbetspartners. Däremot ska det bli intressant att se om de får samma framgång med de längre filmerna som de haft med de korta klippen. De längre filmerna kommer sannolikt att få en känsla av dokumentärfilm, något som visserligen är spännande, men som kan vara svårt att locka publik till.