Clipsource expanderar i Finland

Presstjänsten Clipsource har ingått ett agentavtal med konsultföretaget DDD-Solutions, för att lansera Clipsource i Finland. Första kunderna i Finland är SBS Discovery och SF.

Clipsource är en digital samlingsplats för förhandsvisningar, klipp och trailers och avsedda för journalister. Tjänsten används av majoriteten av tv-kanalerna och filmdistributörerna i Sverige samt av över 5000 journalister.

– Sedan starten 2009 har Clipsource skapat en ny standard för hur tv-kanaler och filmdistributörer tillhandahåller rörligt material för svenska journalister. Nu är det dags att göra livet lättare även för utländska journalister, säger Johan Wiklund, VD för Clipsource.

– Hittills har det varit svårt för finska journalister att få tag i rörligt pressmaterial. De har fått jobba med DVD eller ftp och tunga filformat. Nu samlar vi allt på ett ställe, modernt och lättanvänt, säger Mette Bono, VD för DDD-Solutions.

Totalt har över tiotusen timmar investerats i att utveckla och skräddarsy Clipsource, för branscher med höga krav på kvalitet och säkerhet, samtidigt som stort fokus lagts på att vara lika lättanvända som Youtube och andra konsumenttjänster. Clipsource erbjuder idag bland annat:

·       Exklusiv förhandsvisning av program och filmer

·       Nedladdning av trailers och klipp i högupplöst format

·       Responsivt gränssnitt för enkel användning på dator, tv, mobil etc.

·       Kontinuerligt uppdaterade mediekontakter och distributionslistor

·       Detaljerad statistik för uppföljning.