Clatter ringer videosamtal till ämnen – inte personer

Clatter har utvecklat en tjänst som via videosamtal kopplar ihop personer som vill diskutera specifika ämnen.

Idén till appen kom när medgrundaren Danny Haddad precis hade investerat i en aktie som plötsligt började rasa. I situationen kände Danny att han behövde bolla tankar och få råd från någon intresserad av ämnet, oavsett om den personen var expert eller inte.

“Jag ville prata med någon direkt face-to-face, men alternativen som jag hade var att skriva i ett forum eller försöka ringa någon som kanske ändå inte är intresserad”, säger Danny, marknadsansvarig på Clatter, “Det slog mig att det här behovet också finns när jag läser nyhetsartiklar och vid många andra tillfällen”.

De fyra medgrundarna började skissa och diskutera hur man kunde utforma en app som fyller just det behovet. Efter närmare ett års arbete är idag appen färdig och genomgår de sista testfaserna inför lansering.

Från och med appens lanseringsdag kommer hemsidor kunna lägga in en Clatter-delaknapp. När besökaren trycker på den knappen kopplas denne ihop med en annan som också tryckt på knappen. De kopplas ihop via ett videosamtal i sina telefoner och kan direkt diskutera ämnet.

Teamet vill att Clatter ska vara möjligt att använda i alla situationer. Därför har mobilappen som primär funktion att kunna scanna alla typer av koder, t.ex. QR-koder och barcodes, och genom dessa koppla ihop människor.

“Jag har stora visioner för appen. När jag läst en bok, kan jag scanna barcoden på baksidan och prata om boken med någon som också läst den och scannat koden”, säger Simon, VD på Clatter, “Vem vet, ibland kanske författaren själv scannar koden för att prata med sina läsare”.

Teamet har även en mängd planerade funktioner som kommer att implementeras efter lansering. Lanseringen ska ske inom några veckor.